top of page
Εικόνα συγγραφέαΜαίρη Μαρκογιαννάκη

Είδαμε το «Κάτι διαφορετικό 2» από την ομάδα C. for circus και σας το προτείνουμε

Κείμενο: C. for circus, Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γαβρελάς

Θέατρο Τζένη Καρέζη

 

Φέτος δεν κατάφερα να παρακολουθήσω την παράσταση της ομάδας C. for circus «Και εφύτευσεν ο θεός παράδεισον». Έτσι, μόλις ανακοινώθηκε το επόμενό τους έργο, έσπευσα -και πολύ καλά έκανα! Αν θέλετε να γνωρίσετε την ομάδα αυτή, η συγκεκριμένη παράσταση δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα-γνωριμία με τα μέλη της. 

 

Το κείμενο δημιουργήθηκε μέσα από την τεχνική του devised theatre, όπως μας εξήγησε η συ-συγγραφέας του έργου Άρτεμις Γρύμπλα, οπότε εμπεριέχει πολλά αληθινά στοιχεία από τη ζωή των μελών της ομάδας, μιας φρέσκιας παρέας τριανταπεντάρηδων που φέρουν την επιτυχία και την αποτυχία της γενιάς τους. 


Πρόκειται για ένα κατ’ επίφαση κωμικό έργο από το οποίο μοιάζουν να διαλανθάνουν στίγματα απελπισίας και εκκλήσεις σε βοήθεια (αλήθεια, βοήθεια προς ποιον;). Αντιπροσωπευτικό δείγμα προβληματισμού της γενιάς αυτής που προσπάθησε να επιτύχει σε όλα τα επίπεδα, να παραγεμίσει τις γραμμές του βιογραφικού της, αλλά μάλλον τελικά ξέχασε να κοιτάξει πού θέλει να δει τον εαυτό της λίγο πριν τα 40.  Οι ατάκες της παράστασης βρίθουν αληθειών που εκφράζονται με έναν αβίαστα κωμικό τρόπο, κάνοντάς μας να μειδιούμε και ταυτόχρονα να σφίγγουμε τα χείλη, να γελάμε δυνατά και ταυτόχρονα να κουνάμε το κεφάλι για όλα αυτά που υφιστάμεθα.

 

Το έργο διατρέχει τις στάσεις της ζωής ενός ανθρώπου. Ξεκινάει από την παιδική ηλικία και το σχολείο, συνεχίζει με την πρώτη ενήλικη ζωή και τον αγώνα αντοχής στη συγκέντρωση προσόντων, σατιρίζει την πολυπλοκότητα στις ερωτικές σχέσεις και καταλήγει στο απατηλό όνειρο της σύνταξης. Στους σταθμούς αυτούς παρατηρούμε τους ήρωες να συνδιαλέγονται με τον παραλογισμό της εποχής μας, τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και κάπου-κάπου με την εσωτερική φωνή μέσα τους.


Ο Παναγιώτης Γαβρέλας σκηνοθετεί την παράσταση συνταιριάζοντας το κωμικοτραγικό στοιχείο με την αισθητική του τσίρκου. Κρατώντας ο ίδιος τον ρόλο του παρουσιαστή, εκθέτει τα κομμάτια του παζλ της ζωής όπως τα νούμερα σε ένα πρόγραμμα τσίρκου. Κι αυτή η αίσθηση της επιφανειακής χαράς του κλόουν που κάτω από τις στρώσεις μπογιάς κρύβει όλη τη θλίψη και τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης διαπνέει την παράσταση από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

H χημεία που έχει χτίσει η ομάδα C. for circus είναι αδιαμφισβήτητη. Τα μέλη της Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Μαρία - Ελισάβετ Κοτίνη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης ερμηνεύουν τους διάφορους ρόλους με ετοιμότητα και σπιρτάδα. Ο καθένας τους διατηρεί τη μοναδικότητά του όντας απόλυτα συντονισμένος με το σύνολο.

 

Αν ανήκετε στη γενιά των τριανταπεντάρηδων, νομίζω πως η συγκεκριμένη παράσταση θα αγγίξει τους βαθείς σας φόβους και ανησυχίες, αλλά με έναν τρόπο εξορκισμού του κακού που θα σας κάνει να μη θέλετε να τελειώσει! Ακόμη όμως κι αν δεν ανήκετε σ’ αυτή τη γενιά θα διασκεδάσετε πολύ και σίγουρα θα θυμηθείτε τις δικές σας ανησυχίες ή θα προετοιμαστείτε γι’ αυτές που έρχονται!

 

Πληροφορίες για την παράσταση:


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: C for Circus και Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γαβρέλας

Βοηθός σκηνοθέτις: Δάφνη Κιουρκτσόγλου

Δραματουργική επεξεργασία: Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνικά-Kοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Αλεξάνδρα Αναστασία Φτούλη

Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Βαλέρια Δημητριάδου, Νίκος Μήτσης

Σχεδιασμός φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση

Επιμέλεια Κίνησης: Έλσα Σίσκου 

Μακιγιάζ: Faleichyk Olga

Φωτογραφίες-Τρέιλερ: Δομνίκη Μητροπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Χρύσα Κοτταράκου

Συμπαραγωγή: C for Circus - θέατρο «Τζένη Καρέζη»

 

Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Μαρία - Ελισάβετ Κοτίνη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

 

INFO

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ακαδημίας 3

Τηλ. 2103636144

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη & Κυριακή 20.00

Πέμπτη έως Σάββατο 21.00

 

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό 16 ευρώ

Μειωμένο 14 ευρώ (για φοιτητές, ανέργους και ΑμεΑ, με την επίδειξη  της αντίστοιχης ταυτότητας/κάρτας)

 

Προπώληση:

-  Στο ταμείο του θεάτρου, ωράριο 11:00-14:00 και 17:00- 21:00

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page